Realisaties: Relighting project Restaurant

Realisaties: Relighting project Restaurant

Vallas voerde een relighting project uit bij een lokaal restaurant en kon de zaak op die manier 1300€ per jaar laten besparen! In dit artikel bespreken we wat hiervoor specifiek ondernnomen is...

Relighting project restaurant "De zwarte kat"

Restaurant De zwarte Kat op de grote markt in Aalst staat bekend om zijn gezelligheid en persoonlijke bediening. De uitbater en zijn team leveren topkwaliteit en willen ook niet raken aan het specifieke karakter van hun zaak.

De uitbater had ook gehoord van de voordelen en het lage verbruik van ledverlichting en wilde hier wel meer over weten. We maakten samen de simulatie van zijn restaurant...


Besparingssimulatie

Ieder tafeltje (2personen) is voorzien van 1 spot als verlichting. Voor de rest is er nog verlichting boven de toog en in de toiletten. De zaak is gemiddeld 10u per dag geopend, waarbij alle verlichting brandt. In totaal zouden er 36 spotjes moeten vervangen worden.


Eerst en vooral is het type led spot besproken. Omdat het specifieke karakter van de zaak moest behouden worden, hebben we na testen besloten de Vallas 6W LED spot te gebruiken. Deze spotjes hebben een aangename, warme lichtkleur en leken ons voor deze toepassing het beste geschikt.


Na berekening bleek dat door het vervangen van 36 spotjes (een investering van 396€ incl. BTW) jaarlijks een besparing van 1330€ (incl. BTW) gemaakt kon worden. Met andere woorden is de investering na 4 maand volledig terug betaald!


Retrofit van de ledspots

De voorgestelde ledspots hebben exact dezelfde afmetingen dan standaard halogeenspots. hierdoor konden we gebruik maken van de bestaande armaturen en ging de installatie goed vooruit.
Waar nodig, werden defecte transfo's vervangen door specifieke led drivers, maar de led spots werken ook op gewone transfo's dus bleven de meeste aansluitingen ongewijzigd.


Door deze eenvoudige aanpak, was het restaurant op minder dan 4u volledig omgebouwd en opnieuw klaar om klanten te ontvangen. En het resultaat was volledig naar wens van de eigenaar:

relighting de zwarte kat

Relighting de zwarte kat

Relighting de zwarte kat

Relighting de zwarte kat

Relighting de zwarte kat


Besluit


Met dit artikel willen we graag aantonen dat besparen ook eenvoudig kan op een budgetvriendelijke wijze en zonder grote wijzigingen of lange sluitingstijden. Wil u meer informatie of een persoonlijk aanbod? Neem dan snel contact met ons op!

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Vallas Lighting and Automation Powered by Lightspeed
Bank transfer Cash PayPal Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »