Realisaties: Bureelverlichting

Realisaties: Bureelverlichting

Plaatsing van indirecte verlichting om een betere werkomgeving te creëren en een ander ruimtelijk gevoel op te roepen.

LED strips als functionele verlichting


Voor het bureel van een boekhoudkantoor kreeg ik de vraag indirecte verlichting te voorzien die bepaalde sferen kan oproepen en dienst kan doen als functionele verlichting.
Als voorwaarden werden volgende zaken voorop gesteld:

 • Een ruimtelijk beeld creëren zonder de visuele aanwezigheid van licht
 • De LED strips dienen volledig weggewerkt te worden
 • Een eenvoudige en degelijke bediening

Om het gewenste effect te bekomen, liet de klant een opening voorzien tussen de muren en het (verlaagd) plafond. Op die manier werd er voldoende ruimte gemaakt om het licht zijn werk te laten doen.

Aangezien het licht een egale uitstraling moest krijgen, zijn de led strips aan de bovenkant van het verlaagde gedeelte bevestigd, zodat het licht via het plafond erboven op de muur reflecteert en een egale lichtbundel ontstaat.

Sferen creëren


Om iedere gewenste sfeer te kunnen maken, heb ik een RGBW led strip voorgesteld. Dit is een led strip waarin RGB leds (waarmee de verschillende kleuren worden gemaakt) gecombineerd worden met warm witte leds met een CRI >90. Bijgevolg kan een standaard werkomgeving met licht dat zeer sterk op halogeenlicht lijkt opgezet worden wanneer enkel de witte leds gebruikt worden. Er kan echter ook een combinatie met de RGB leds gemaakt worden, waardoor bijvoorbeeld een kouder, blauwer wit kan worden ingesteld om de werkprestaties te verhogen.
Wanneer het even tijd is om uit te blazen kan eenvoudig een relaxte sfeer ingesteld worden, waardoor de werkplek meteen een zeer aangename omgeving wordt!

De bediening


Om de bediening zo flexibel mogelijk te maken hebben we dit systeem uitgerust met een draagbare RF handzender. Hiermee kan het licht aan en uit gezet worden, kunnen de verschillende kleurcombinaties gekozen worden, kan het licht gedimd worden,... allemaal vanuit 1 handige bediening.

Het resultaat


De muren lijken met de juiste instellingen van licht oneindig door te lopen naar boven toe, of kunnen net strak afgelijnd worden. Door een blauw wit gedimd in te stellen kan de illusie gewekt worden dat je in open lucht aan het werken bent, of kan 's nachts een dagsituatie gesimuleerd worden.

Kortom, de mogelijkheden zijn oneindig en op ieder moment van de dag wordt nu de perfecte werksfeer gecreëerd, volledig op maat van de persoon die op dat moment aan het werk is...

Meer informatie over deze LED strip? Klik hier!

Reacties

 1. De Bleecker Laurent De Bleecker Laurent

  Graag het nodige materiaal voor dergelijke indirecte verlichting.
  Wij hebben voor het ogenblik ongeveer 35 meter nodig.
  Mvg

 2. De Boeck Daniel De Boeck Daniel

  De plaatsing van deze verlichting gebeurde zeer professioneel. De led's werken perfect in alle soorten kleurvariaties, zelfs de witte kleur kan van koud-wit tot warm-wit in verschillende gradaties ingesteld worden. Al deze instellingen werken naadloos met de bijgeleverde draadloze afstandsbediening.
  Samengevat: perfecte en professionele service volgens overeengekomen afspraken!

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Copyright 2020 Vallas Lighting and Automation Powered by Lightspeed
Bank transfer Cash PayPal Bancontact / Mister Cash SOFORT Banking
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »